english    tysk   dansk​   facebook_2  instagram

VI HAR FÅET NY ADRESSE: VILDMOSEVEJ 100, 9280 STORVORDE 

Se mere​

​Det vilde' - gå på opdagelse efter nordens kæmper

I maj 2018 blev det nye formidlingsområde 'Det Vilde' indviet af borgmester Thomas Kastrup-Larsen. Det nye, innovative og spændende område har Nordens Kæmper - ørn, trane, vildsvin, krondyr og elg som omdrejningspunkt.

I det nye formidlingsområde er der lagt op til en spændende og lærerig oplevelse for gæster i alle aldre. Stig til tops i Dødens Tårn – hvis I tør! I tårnet kan I lære om de store dyrs død, og hvordan død kan give nyt liv. Fra toppen af tårnet nydes en fantastisk panoramaudsigt over hele området. Måske er I heldige at få øje på de små, stribede frislinger ved foderpladserne i den nye vildsvinefold eller se ørnene ved kadaverpladsen. Følg også de nyanlagte plankestier rundt i området og gør holdt ved platformene, hvor I ved at bruge jeres egne kroppe og sanser kan få formidling om Nordens Kæmper. Duft f.eks. til kronhjortens særprægede lugt, stil jer på jeres yderste tå, og se om I kan nå lige så højt op som elgen og brug jeres øjne og kig efter ørnens byttedyr. Prøv dette og meget mere mens I går på opdagelse i ’Det Vilde’ – husk at holde øjne og ører åbne, da I måske er heldige at høre eller se Nordens Kæmper. På stien langs vildsvinefolden kan I gå på jagt efter naturens lyde, lugte og vilde fortællinger via vores nye app. Download app’en til jeres mobiltelefon i receptionen og start jagten sammen med hele familien. Det bliver med garanti både vildt, sjovt og lærerigt.

I området vil I også kunne opleve højmosens gendannelse – illustreret ved tre store kar. Karrene virker som en rigtig højmose, idet de er fyldt med dødt spagnum som vækstmateriale og samtidig har en bund, der forhindrer næring fra undergrunden. Det ene kar virker som referencekar, da der ikke er tilsat yderligere og her gøres ikke indgreb. I det andet kar tilsættes levende, iturevet spagnum, som spredes løst og jævnt over karret og i det tredje kar tilsættes hele stykker af højmose. Karrene afspejler de store forsøgsbassiner på Ny Høstemarkvej, og formålet med dem er at give de besøgende indblik i metoder og hastighed, hvormed en højmose gendannes.

Tårnfalken holder også til i Det Vilde - hold øje med dens kasse og se om I kan få øje på den. I kan følge den live på hjemmesiden via et kamera, som er monteret i kassen - bare tryk her.

oplev vildsvinene i vildsvinefolden

Vildsvinene ​går i en indhegning i 'Det Vilde' og kan opleves fra to udkigsplatforme eller fra toppen af Dødens Tårn. De bliver fodret ved den automatiske fodertønde alle dage kl. 11.15, 13.15 og 15.15.

OBS:

Adgang til 'Det Vilde' er indlagt i entrébilletten som købes i centrets reception.

Projektet er støttet af Nordea-fonden og Friluftsrådet. 

Vil du booke en guidet tur?

VIL DU OPLEVE LILLE VILDMOSE MED EN AF VORES DYGTIGE GUIDER?​

Lille Vildmosecentret

CVR: 29414378

Vildmosevej 100

9280 Storvorde

📱 99 31 75 50

info@lillevildmose.dk

Social​​​

Language

english    tysk   dansk

-->