I Lille Vildmose kan du møde vildtlevende elge, ørne, vildsvin og europæisk bison

Hvad

lille er der

ved det?

​Undervisningstilbud for skoler

 

Naturskolen har udviklet forskellige undervisningstilbud til skoleklasser, hvor blot nogle ligger tilgængeligt her på hjemmesiden. Alle tilbud tager udgangspunkt i undervisning på Lille Vildmosecentrets arealer. Der er dog også mulighed for at komme på guidet ture ude i Mellemområdet, hvor elgene og krondyrene er sat ud. Dette kan tilpasses enten som en guidet bustur eller en gåtur, hvor bussen samler eleverne op inden afgang mod skolen igen.

I undervisningstilbuddene har vi vægt på læring gennem hands-on aktiviteter og leg og vi lægger stor vægt på fællesskab og samarbejde mellem eleverne.

Formidlerne i Naturskolen er altid klar på nye spændende idéer, så hvis du mangler et undervisningstilbud, der passer til netop jeres forløb eller undervisning, så tøv endelig ikke med at kontakte naturvejleder Camilla Jensen

Her på siden kan du læse mere om vores tilbud til skoler, praktiske informationer og forslag til undervisningsprogram:

  • Nordens Kæmper – stjernepunktsløb
  • Vi kigger på fugle
  • Lejrskole

Nordens Kæmper – stjernepunktsløb

Beskrivelse

Lille Vildmose kan man være heldig at opleve Nordens Kæmper – elg, krondyr, ørn, trane og vildsvin. I dette forløb sætter vi sanserne i højsædet, når kranier, skind, kastestænger og klove blive fundet frem. Eleverne skal prøve at røre, holde og se på det hele. I skal også i biografen, hvor der vises en naturfilm fra Lille Vildmose.

Inde i udstillingen ser vi på størrelserne af de forskellige dyr og kigger vildsvinet direkte i øjnene! Ellers kan vi besøge det nye formidlingsområde ”Det Vilde”, hvor vi også skal se vildsvinene når de bliver fodret og måske har vi tid til en tur i Dødens Tårn – hvis I tør?

Efter I har nydt jeres medbragte frokost, skal dagens nye viden testes ved hjælp af et stjernepunktsløb på Lille Vildmosecentrets arealer.

Undervisningen vil foregå både uden­dørs og indendørs. Eleverne skal derfor huske det praktiske tøj, da dårligt vejr også kan forekomme i Lille Vildmose. Så husk fodtøj, som kan tåle at blive vådt og tøj som gerne må blive beskidt.

Formål

At blive klogere på de danske hjortearter og mosens vilde dyr ved hjælp af hands-on formidling.

Forslag til program

Kl. 09.00 Ankomst til Lille Vildmosecentret
Kl. 09.15 Aktiviteter i Naturskolen
Kl. 10.30 På opdagelse i udstillingen eller Det Vilde
Kl. 11.15 Vi ser bl.a. vildsvinene blive fodret og måske når vi i Dødens Tårn
Kl. 11.30 Medbragt frokost i madpakkerummet eller bålhytten
Kl. 12.15 Stjernepunktsløb med opgaver, hvor der er fokus på dagens nye viden
Kl. 14.00 Tak for i dag og afgang fra Lille Vildmosecentret

Praktisk information​

Pris 3.000 kr pr. klasse. Prisen dækker 4 timers undervisning inkl. adgang til centrets udstilling og betalingsområde.
Forløbet er for målgruppen 4.-7. klasse.

Vi kigger på fugle

Beskrivelse

Fuglene i Lille Vildmose kommer i mange former og farver. Vi ser på hvad der gør dem forskellige og hvilken betydning det her. Vi kigger på de udstoppede fugle i centrets udstilling, hvor vi kommer helt tæt på blandt andet kongeørnen og den flyvende dør (havørnen). Vi bliver klogere på hvordan man ser forskel på en and, vadefugl eller en rovfugl.
Vi afholder et lille kikkertkursus og turen går bagefter enten til Birkesø, hvor vi ser hvad fugle der opholder sig der eller til Dødens Tårn, hvor der er udsigt til kadaverpladsen – mon havørnen holder øje med os?

Under skolebesøget deltager læreren aktivt sammen med eleverne.
Undervisningen vil foregå både uden­dørs og indendørs. Eleverne skal derfor huske det praktiske tøj, da dårligt vejr også kan forekomme i Lille Vildmose. Så husk fodtøj, som kan tåle at blive vådt og tøj som gerne må blive beskidt.

Formål

At blive klogere på fuglenes kendetegn ved hjælp af hands-on formidling. Samtidig lærer vi hvordan vi håndterer en kikkert og hvordan man begår sig i naturen.

Forslag til program

Kl. 09.00 Ankomst til Lille Vildmosecentret
Kl. 09.15 Aktiviteter i Lille Vildmosecentrets park
Kl. 10.15 Kikkertkursus
Kl. 10.30 Mini-udflugt til Birkesø eller Dødens Tårn i Det Vilde
Kl. 11.30 Medbragt frokost
Kl. 12.15 På egen hånd. Mulighed for at besøge centrets udstilling, se naturfilm i biografen, se vildsvinene i Det Vilde eller prøve ørnesimulatoren.
Kl. 14.00 Afgang fra Lille Vildmosecentret

Praktisk information​

Pris 1.500 kr pr. klasse. Prisen dækker 2 timers undervisning inkl. adgang til centrets udstilling og betalingsområde.
Forløbet er for målgruppen 4.-7. klasse.

Sov i Lille Vildmose

Er du klasselærer, spejderleder eller leder i den lokale fritidsklub og søger du et sted at afholde jeres næste lejrskole, spejderlejr eller ryste-sammen-tur? Så er du kommet til det rette sted på Lille Vildmosecentret. 

Her finder du et helt unikt oplevelsestilbud for din gruppe, hvor gode oplevelser, fællesskab og læring er i højsædet.

Praktisk information

Kontakt os på 99 31 75 50 eller info@lillevildmose.dk og hør mere om vores faciliteter, overnatningsmuligheder, lån af grej, undervisningsforløb og meget mere.

Vil I med ud og opleve naturen?

Tag med mig på tur og få en lærerig dag i vores vilde natur. 

Camilla Jensen
Naturskoleleder og biolog