Lille Vildmosecentret afholder årligt over 300 naturarrangementer

Hvad

lille er der

ved det?

Faciliteter ved Lille Vildmosecentret

For at gøre jeres besøg på Lille Vildmosecentret endnu bedre har vi en række faciliteter til rådighed.
Nogle kan anvendes gratis, når først entrébilletten er købt, og andre koster ekstra. Kontakt os og hør mere.

Bålhytten ​

På græsplænen øst for Lille Vildmosecentret ligger bålhytten. Den kan frit benyttes, når der er betalt entré til centret. I ferier, weekender og helligdage vil der være tændt bål hele dagen – så hvad med at pakke en madkurv og tilberede frokosten over bål? I caféen er der mulighed for at købe pølser og brød, som kan varmes over gløderne, imens I hygger om varmen. Sæsonen igennem er der også indlagt aktiviteter i bålhytten, hvor der er mulighed for at lave vild mad over bål.​​ 
Bålgrej kan lejes – læs mere længere nede på siden.  

Shelterplads

Lille Vildmosecentrets shelterplads, der er placeret i umiddelbar tilknytning til centret, er indrettet med 3 stk. shelters (plads til 4-5 voksne i hver), en overdækket bålplads m. grillrist, vandpost samt muldtoilet. Besøgende kan tænde bål, spise medbragt mad eller overnatte på pladsen. Pladsen bookes ved at kontakte Lille Vildmosecentret. Det koster entrépris + 30 kr. pr. person. Der er opsat brændeskur med tilhørende brænde til fri afbenyttelse – bræk ikke grene af træer og buske. Gæster opfordres til at benytte de opsatte skraldespande og fjerne madrester, så vi undgår besøg af ræve. Nætterne i Lille Vildmose er meget mørke, hvilket giver særlig gode muligheder for at opleve den smukke stjernehimmel.

Leje af båludstyr

Det er muligt at leje bålgryder, pandekagepander og div. spisegrej til primitiv madlavning ved bålet – kontakt os for at høre om mulighederne og priser.

Vildmosegaard

Den pragtfulde gamle hovedgård, Vildmosegaard, fra 1768, var indtil midten af 1900-tallet den eneste bebyggelse i Lille Vildmose. I dag er Vildmosegaard rammen om centrets administration. Bygningen rummer endvidere kontorer og kursus- og mødelokaler. Gårdens facade blev restaureret i 2020 med respekt for de flotte gamle detaljer.
Det er muligt at booke Vildmosegaard til fester, møde- og kursusafholdelse, spejderlejr eller andet.
Kontakt os for at høre mere om priser og muligheder.

Parken

Ved Lille Vildmosecentret ligger en stor og flot park med en sø og imponerende store, gamle træer. Når I har købt jeres entré til Lille Vildmosecentret er I meget velkommen til at benytte de opstillede bord/ bænksæt, hvor I kan spise medbragt mad. I parken står der en kæmpe af et træ, der formodentlig er fra samme år, som gården blev anlagt – nemlig 1768. Det er et asketræ, der måler 5,60 meter om livet, hvilket formentlig gør træet til den største ask i Danmark. Igennem sæsonen bliver der afholdt arrangementer, som tager udgangspunkt i parken, og hvor hele familien kan være med.

Madpakkerummet

Madpakkerummet er lokaliseret i den gamle hestestald. Her finder I borde-bænkesæt og toiletter, som frit kan benyttes, når I har betalt jeres entré. Efter lukketid er madpakkerum og toiletter åbne til fri afbenyttelse.

Lokalet kan ikke reserveres.