Lille Vildmosecentret afholder årligt over 300 naturarrangementer

Hvad

lille er der

ved det?

Faciliteter og praktisk information 

​Her har vi samlet lidt generel information, som kan være vigtig at vide forud for et besøg. ​Skulle der være nogle informationer, som du mangler at få svar på, er du meget velkommen til at kontakte os

For at gøre jeres besøg på Lille Vildmosecentret endnu bedre har vi en række faciliteter til rådighed.
Nogle kan anvendes gratis, når først entrébilletten er købt, og andre koster ekstra. Kontakt os og hør mere.

Faciliteter for handicappede

Lille Vildmosecentret og de omkringliggende områder er handicapvenlige og kan besøges i kørestol.
Det er også muligt at besøge Toftesøtårnet, Toftetårnet og plankestierne i Portlandmosen med kørestol.

Ledsagere med gyldigt ledsagerkort har fri entré til Lille Vildmosecentrets udstilling og biograf.

Der er to vogne i Tørvetoget, som kan anvendes af kørestolsbrugere. 

Hund og andre kæledyr

Hunde må gerne medbringes i snor på centrets udendørsarealer. Dette betyder, at de ikke må være i centrets udstilling, café og ej heller medbringes i toget.  Ved køb af billetter skal hunden blot føres igennem ved receptionen og ud til centrets udendørsarealer. 

Førerhunde er naturligvis velkomne alle steder. 

Rygning

Der må kun ryges i de markerede rygezoner på Lille Vildmosecentrets udendørsarealer. Du kan se et oversigtskort med rygezoner her. 
I resten af Lille Vildmose er der rygeforbud på grund af brandfare.

Medbragt mad

Når der er købt entrébillet til Lille Vildmosecentret er det tilladt at benytte Madpakkerummet, som er åbent for alle og derfor ikke kan reserveres og at nyde medbragt mad ved opstillede borde/bænkesæt

Parkering

Der er gratis parkering på Lille Vildmosecentrets parkeringsplads.
Det er ikke tilladt at overnatte i bus eller autocamper på centrets parkeringsplads.

Butikken

I butikken finder I et stort udvalg af spændende souvenirs, som kan minde både store og små gæster om et besøg i Lille Vildmose. Vi har både fagbøger, børnebøger, lokalt kunsthåndværk, livagtige bamser i alle størrelser, interiør og brugskunst.

Bålhytten ​

På græsplænen øst for Lille Vildmosecentret ligger bålhytten. Den kan frit benyttes, når der er betalt entré til centret. Alle dage er I velkommen til at tænde bålet i bålhytten. Der kan hentes optændingsgrej i receptionen. Så hvad med at pakke en madkurv og tilberede frokosten over bål? Sæsonen igennem er der aktiviteter i bålhytten, hvor der er mulighed for at lave vild mad over bål.
​​ 
Bålgrej kan lejes – læs mere længere nede på siden.  

Leje af båludstyr

Det er muligt at leje bålgryder, pandekagepander og div. spisegrej til primitiv madlavning ved bålet – kontakt os for at høre om mulighederne og priser.

Vildmosegaard

Den pragtfulde gamle hovedgård, Vildmosegaard, fra 1768, var indtil midten af 1900-tallet den eneste bebyggelse i Lille Vildmose. I dag er Vildmosegaard rammen om centrets administration. Bygningen rummer endvidere kontorer og kursus- og mødelokaler. Gårdens facade blev restaureret i 2020 med respekt for de flotte gamle detaljer.
Det er muligt at booke Vildmosegaard til fester, møde- og kursusafholdelse, spejderlejr eller andet.
Kontakt os for at høre mere om priser og muligheder.

Parken

Ved Lille Vildmosecentret ligger en stor og flot park med en sø og imponerende store, gamle træer. Når I har købt jeres entré til Lille Vildmosecentret er I meget velkommen til at benytte de opstillede bord/ bænksæt, hvor I kan spise medbragt mad. I parken står der en kæmpe af et træ, der formodentlig er fra samme år, som gården blev anlagt – nemlig 1768. Det er et asketræ, der måler 5,60 meter om livet, hvilket formentlig gør træet til den største ask i Danmark. Igennem sæsonen bliver der afholdt arrangementer, som tager udgangspunkt i parken, og hvor hele familien kan være med.

Madpakkerummet

Madpakkerummet er lokaliseret i den gamle hestestald. Her finder I borde-bænkesæt og toiletter, som frit kan benyttes, når I har betalt jeres entré. Efter lukketid er madpakkerum og toiletter åbne til fri afbenyttelse.

Lokalet kan ikke reserveres.