I Lille Vildmose lever mere end 10.000 forskellige dyr og planter

Hvad

lille er der

ved det?

Indendørsaktiviteter​

Lille Vildmosecentret byder på en masse sjove og spændende indendørsaktiviteter. Det første som møder jer, når I går ned i den store indendørsudstilling er den gyngende højmose. Gå tørfodet på plankestien eller træd ud på mosen og mærk den give efter under jer og lyt til mosens lyde. I udstillingen bliver I mødt af det store interaktive terrænbord, som med lyd og billeder introducerer jer til ét af Danmarks smukkeste steder – Lille Vildmose. Efterfølgende kan I gå rundt i udstillingen og undervejs blive klogere på mosens særprægende natur- og kulturhistorie samt se mange af de dyr og fugle, som lever i området.

Lær mere om naturgenopretningen og gen-introduktionen af elg og europæisk bison i Lille Vildmose. I skovbrynet vil I blive mødt af vildsvinet og længere inde finder I elgtyren, de europæiske bisoner og den opmærksomme kronhjort og hans hind. Løft en kronhjorteopsats, se en elglort, gæt et dyr i følekasserne og find ud af, hvor meget en elg kan æde om dagen i udstillingen om ‘Nordens Kæmper’.

Er du også spændt på at høre om vores udendørsaktiviteter? Det kan du læse mere om her.

Se vores indendørsaktiviteter

Ørnsesimulator

Hop om bord på ryggen af ørnen og flyv over Lille Vildmose. Hold godt fast og pas på du ikke bliver flyve-syg.

Styr live-kamera

Kom helt tæt på via vores live-kameraer, som kan zoome tæt på de døde dyr på kadaverpladsen, på fuglelivet på Birkesø eller kigge indenfor ved tårnfalken i redekassen. Kameraerne kan styres fra udstillingen og hjemme fra din egen PC eller mobil.

Biograf

I biografen er der plads til 62 pers. og vi viser løbende forskellige naturfilm, som handler om årstiderne i mosen, dyrene, kulturen, historien og genetableringen af Lille Vildmose.

Se smukke naturfilm

I biografen

I vores biograf er der plads til 62 gæster – læn dig tilbage og nyd en af de smukke naturfilm.

Nordens

kæmper

Hvad vejer et gevir? Hvad spiser et krondyr? Hvordan ser en elglort ud? – gå på opdagelse og få svarene på dette og meget, meget andet. ​