Sådan oplever du bedst elgene i Lille Vildmose

Den 23. juni 2016 blev de første 5 unge svenske elge udsat i lille Vildmose. Allerede i maj 2017 blev der født de første to danske elgkalve på dansk jord i 5000 år. I juni 2017 er der udsat endnu 5 unge svenske elge.

Elgene er udsat sammen med 26 krondyr og dyrene kan opleves i en 2100 ha stor ny indhegning. Den nye indhegning er fuldt offentlig tilgængelig og åben døgnet rundt. Indhegningen er tilgængelig via 5 store porte med færiste, der giver adgang til området i bil, cykel eller gående.

De bedste muligheder for at opleve elgene og krondyrene er fra egen bil, hvor man kører langsomt rundt i området på de offentlige veje. Elgene ses ofte omkring Brandvagttårnet eller langs Hegnsvej eller Grønvej.

Elgene og nogle af krondyrene er udstyret med GPS-halsbånd. Dataene herfra skal bl.a. bruges til at kortlægge dyrenes færd i området. Den er ikke til gene for dyrene og kan udvides efterhånden som dyrene vokser. I GPS’en er indbygget en lille springladning så den kan ’springes’ af, hvis den irriterer dyrene.

Er man heldig at opleve elgen anbefales det at blive i bilen. Vi beder venligst om IKKE at fodre eller opsøge dyrene, da vi ønsker at dyrene skal udvikle en vild og naturlig adfærd.

Den nye indhegning kan besøges døgnet rundt, mens skovene mod nord og syd er lukket for offentligheden og kun kan besøges via guidede ture arrangeret gennem Lille Vildmosecentret.

På Lille Vildmosecentret kan man besøge det nye oplevelsesrum om Nordens Kæmper – elge og krondyr, og lære meget mere om de store dyr og deres funktion i Lille Vildmose.

Har du spørgsmål eller er i tvivl kan du altid køre omkring Lille Vildmosecentret, hvor du kan få udleveret kortmateriale og få en snak med personalet, som kan fortælle dig yderligere.