english    tysk   dansk​   facebook_2  instagram

VI HAR FÅET NY ADRESSE: VILDMOSEVEJ 100, 9280 STORVORDE 

Se mere​

​De dejlige omgivelser omkring Lille Vildmosecentret

​Omkring Lille Vildmosecentret findes en lang række spændende oplevelser og aktiviteter.

Køb din entré til Lille Vildmosecentret og få samtidig adgang til den store og NYE naturlegeplads (2020), Vildmosegaard, parken, shelterpladsen, vildsvinefolden, madpakkerummet, udsigtstårnet og det store udendørs-formidlingsområde 'Det Vilde' (2018).  

Naturlegepladsen

På den store og NYE naturlegeplads (2020) kan børnene bruge en masse timer på at lege som dyrene i mosen og samtidig møde den sjove og drillesyge skovtrold, Lille Vildma. 

Legepladsen indeholder bl.a. et sandområde, et gyngeområde, edderkoppe-kravle-spind, svævebane - prøv at flyv som ørnen og meget, meget mere. 

Læs mere om naturlegepladsen lige her.

Vildmosegaard

Ude midt i Lille Vildmose ligger denne pragtfulde gamle hovedgård, Vildmosegaard, fra 1768. Vildmosegård var ind til midten af 1900-tallet den eneste bebyggelse i Lille Vildmose. I dag er Vildmosegaard rammen om centrets administration, som foruden kontorer også har kursus- og mødelokaler.

Parken

Ved Lille Vildmosecentret ligger en stor og flot park med en sø og imponerende store, gamle træer. Når du har købt din entré til Lille Vildmosecentret er du megetvelkommen til, at benytte de opstillede bord/ bænkesæt, hvor du kan spise din medbragte mad. I parken står der en kæmpe af et træ, der formodentligt er fra samme år, som gården blev anlagt – nemlig 1768. Det er et asketræ, der måler 5,60 meter om livet, hvilket formentlig gør træet til den største ask i Danmark.

Madpakkerum

Lille Vildmosecentret har indrettet et madpakkerum, som ved køb af entré kan anvendes, f.eks. i tilfælde af ustabilt vejr

Shelterplads

Lille Vildmosecentrets shelterplads, der er placeret i umiddelbar tilknytning til centret, er indrettet med 3 stk. shelters, en overdækket bålplads m. grillrist, vandpost samt muldtoilet. Besøgende kan tænde bål, spise medbragt mad eller overnatte på pladsen. Pladsen bookes ved at kontakte Lille Vildmosecentret. Det koster almindelig entrépris + 30 kr. pr. person. 

​Der er opsat brændeskur med tilhørende brænde til fri afbenyttelse – bræk ikke grene af træer og buske. Gæster opfordres til at benytte de opsatte skraldespande og fjerne madrester, så vi undgår besøg af ræve.

Shelterpladsen er placeret med udsigt til vildsvinefolden. Nætterne i Lille Vildmose er meget mørke, hvilket giver særlig gode muligheder for at opleve den smukke stjernehimmel.

​Leje af båludstyr og spisegrej

Det er muligt at leje bålgryder, pandekagepander og div. spisegrej til primitiv madlavning ved bålet – kontakt centret for at høre om mulighederne og priser.

'det vilde'

I foråret 2018 åbnede det helt nye, vilde og nyskabende formidlingsområde 'Det Vilde'. Her kan de besøgende gå på opdagelse efter Nordens Kæmper - elg, krondyr, trane, vildsvin og ørn. Tør I gå op i Dødens Tårn? Her kan I opleve, hvad der sker med de store dyr når de dør og lære om, hvordan død kan give liv til andre dyr og planter. Få også viden om ørnenes byttedyr, elgens højde og kronhjortens duft. Oplev vildsvinene ved foderpladsen og nyd udsigten fra Dødens Tårn. Måske er I heldige at se en ørn ved kadaverpladsen. Læs mere om 'Det Vilde' lige her. ​

Udsigtstårn

Fra centrets 12 meter høje udsigtstårn kan man overskue området omkring Lille Vildmosecentret og meget af Lille Vildmose.

Bålhytten

​På græsplænen ved siden af Lille Vildmosecentrets parkeringsplads ligger bålhytten. Opførelsen er støttet af Spar Nord Fonden og Friluftsrådet, og den stod færdig i foråret 2015. Den kan frit benyttes, når der er betalt entré til centret. I sommerferien vil der være tændt bål hele dagen – så hvad med at pakke en madkurv og tilberede frokosten over bål? Der vil også være mulighed for at købe pølser og brød i caféen til grilning over bål. I centrets sommerprogram er der også indlagt aktiviteter i bålhytten, hvor der er mulighed for at lave vild mad over bål.​​

Vil du booke en guidet tur?

VIL DU OPLEVE LILLE VILDMOSE MED EN AF VORES DYGTIGE GUIDER?​

Lille Vildmosecentret

CVR: 29414378

Vildmosevej 100

9280 Storvorde

📱 99 31 75 50

info@lillevildmose.dk

Social​​​

Language

english    tysk   dansk

-->