english    tysk   dansk​   facebook_2  instagram

VI HAR FÅET NY ADRESSE: VILDMOSEVEJ 100, 9280 STORVORDE 

Se mere​

VINDER AF ÅRETS OUTDOOR-OPLEVELSE 2020

Og vinderen er… LILLE VILDMOSECENTRET!

I foråret 2020 igangsatte ’Du glemmer det aldrig’ og ’True Story’ en konkurrence om årets ’Oplevelsespris’. Oplevelsesprisen er opstået ud fra et ønske om at sprede anerkendelse og interesse for de mange fantastiske oplevelser, der er i Danmark. Det handler om at påskønne de dygtige mennesker, der leverer kvalitetsoplevelser og gør dét lille ekstra for at give danskerne oplevelser helt i top. Oplevelsesprisen har kørt af 3 runder; i år 2013, 2014 og 2015. Mere end 60.000 danskere har været engageret i løbet af nominerings- og stemmerunderne tidligere. I 2020 genopstod Oplevelsesprisen for 4. gang – og hvilken bedre tid til at finde de bedste oplevelser i vores eget smukke land når vi alle har skulle blive inden for landets grænser grundet Covid-19. Der er 6 forskellige kategorier som hver skal finde én vinder: Bedste smagsoplevelse, bedste familieoplevelse, bedste outdoor-oplevelse, bedste historiske- og kulturelle oplevelse, bedste afslappende oplevelse, talentprisen – bedste nye oplevelse.

Det er gæsterne selv som nominerer attraktionerne og sidenhen udvælger en jury finalisterne. Herefter er det igen op til gæsterne at stemme på deres favoritter. Sammen med bl.a. Nationalpark Thy og Karpenhøj Naturcenter var Lille Vildmosecentret med i opløbet om at blive årets ’Outdoor-oplevelse’ – og vi vandt! 

Jakob Konnerup, som er formidlingsleder på Lille Vildmosecentret, siger ’Vi er meget taknemmelige over alle de gæster, som har nomineret os og sidenhen stemt på os – vi glæder os til igen i 2021 at give danskerne store og vilde outdoor-oplevelser i Lille Vildmose. Lille Vildmosecentret og Lille Vildmose råder over enorme arealer, så her er rigtig god plads at bevæge sig på og samtidig sikre god afstand til hinanden’.

Oplevelser i en corona-tid

Den flotte titel kom som en kærkommen anerkendelse og ros oven på, hvad der må siges at være den vildeste og mest vanvittige sæson nogensinde på Lille Vildmosecentret.

Bo Gregersen, direktør på Lille Vildmosecentret, siger: ”Året begyndte rigtig godt, da en stor del af vores nye projekter blev klar. Vi stod i slutningen af marts med en ny sjov legeplads, ombygget reception, en rigtig flot ny udstilling, et funktionelt nyt undervisningslokale og en ny indgang til Lille Vildmosecentret. Masser af større grupper havde meldt deres ankomst og påsken stod for døren. Så kom meldingen om nedlukning af Danmark pga. Covid-19”. Det blev derfor ikke muligt at åbne centret og modtage gæster før den 30. maj, og alle aktiviteter blev aflyst, med store økonomiske konsekvenser til følge.

En særlig tak til alle dem som hjalp med donationer

Lille Vildmosecentret fik heldigvis hjælp fra en lang række private og virksomheder, som købte årskort og gav donationer til Lille Vildmosecentret, store som små. Bo Gregersen siger, ”De faldt på et tørt sted, for vi var truet på vores eksistens. Den massive opbakning gav os troen på fremtiden tilbage, selv om den så meget usikker ud. Mere end 400 personer og virksomheder gav os en støtte, som vi er dybt taknemlige for”.

Nu vil Lille Vildmosecentret gerne give lidt tilbage. Derfor kan alle dem, som i løbet af foråret har hjulpet via en økonomisk håndsrækning (Mobile Pay eller indbetaling) komme og få deres årskort fornyet så det gælder hele sæson 2021 (sidste åbningsdag er 24. oktober 2021). Lille Vildmosecentret har åbent alle hverdage fra kl. 10-14 indtil vi åbner helt op igen den 27. marts 2021 (hvis corona tillader det).

Danskerne holdt sommerferie i Danmark

Da sommerferien nærmede sig var spørgsmålene mange; hvordan ville sommeren komme til at gå, ville folk komme og besøge os og hvor længe ville Covid-19 præge centrets hverdag? Centret brugte de støttemuligheder fra staten der blev tilbudt, og da sommerferien nærmede sig kunne billetprisen sænkes med 50 % - her begyndte det at se lysere ud.

Lille Vildmosecentret har altid de største besøgstal i sommerferien, men denne sommerferie skulle vise sig at slå alle rekorder. ”Da det gik vildest for sig havde vi mere en 1.100 gæster om dagen. Det har vi aldrig prøvet før. Heldigvis trak frivillige og medarbejdere i arbejdstøjet, og ydede en ekstraordinær indsats. Uden dette engagement og arbejdsindsats var det ikke gået så glat som det trods alt gik. Tusind tak for det”, siger en glad Bo Gregersen.

I efteråret blev det nye parkeringsanlæg, som markerede afslutningen på den første fase af det store projekt Vandets Kraft, åbnet. Samtidig fortsatte gæsterne med at besøge centret, hvilket har sikret den største sæson i Lille Vildmosecentrets historie. 88.600 har i 2020 oplevet Lille Vildmosecentret mod 66.700 i 2019. ”Vi er meget taknemlige over at så mange har valgt at besøge centret og håber at rigtig mange igen vil kigge forbi i 2021. Det flotte besøgstal og de mange donationer betød at vi på trods af en lang række ekstraomkostninger har kunne holde skinnet på næsen, og selv om Covid-19 stadig spøger ser vi lyst på fremtiden”, slutter en taknemmelig direktør.

Sæson 2021 kommer til at stå i bisonens tegn. Centret planlægger en udstilling bygget op omkring 2 udstoppede visenter (europæisk bison). De første visenter flytter nemlig ind i Tofte Skov i løbet af foråret 2021. 

Vil du booke en guidet tur?

VIL DU OPLEVE LILLE VILDMOSE MED EN AF VORES DYGTIGE GUIDER?​

Lille Vildmosecentret

CVR: 29414378

Vildmosevej 100

9280 Storvorde

📱 99 31 75 50

info@lillevildmose.dk

Social​​​

Language

english    tysk   dansk

-->