english    tysk   dansk​   facebook_2  instagram

VI HAR FÅET NY ADRESSE: VILDMOSEVEJ 100, 9280 STORVORDE 

Se mere​

Det rige dyreliv i Lille Vildmose

De store rovfugle – kongeørnen og havørnen

I himmelrummet over mosens åbne vidder har man de største chancer i Danmark for at opleve kongeørnen med sit imponerende vingefang på 2,20 m. svæve over sine jagtmarker, for Vildmoselandet er de danske kongeørnes vugge.


Siden 1999 har der hvert år ynglet kongeørne i Lille Vildmoses skove, og nu har også den endnu større havørn etableret sig i området.


Ørnene er med til at sætte en streg under naturens storhed i moselandet. Fra Hegnsvej syd for Høstemark Skov i den nordøstlige del af Lille Vildmose bliver der dagligt set kongeørne, og ved Tofte Sø Tårnet er der i lange perioder året igennem næsten garanti for at få havørne i kikkerten.


De mægtige rovfugle jager i sommerhalvåret ofte skarver i kolonien ved Tofte Sø. I flere år har Vildmosens centrale sø, der ligger som en gylden smørklat i det naturrige område, huset en af Danmarks største kolonier af skarver, men nu er kolonien blevet mindre. Måske fordi der er mangel på fisk i Kattegat eller fordi ørnene jager skarverne og stresser dem.

Nu kan alle følge de danske kongeørne

To danske kongeørne er fløjet fra deres reder i Lille Vildmose, og for første gang kan forskere – og alle andre – løbende følge med i, hvor de befinder sig. Et nyt interaktivt kort viser kongeørnenes færden. 

Du kan følge kongeørnene via dette link.

Vil du booke en guidet tur?

VIL DU OPLEVE LILLE VILDMOSE MED EN AF VORES DYGTIGE GUIDER?​

Lille Vildmosecentret

CVR: 29414378

Vildmosevej 100

9280 Storvorde

📱 99 31 75 50

info@lillevildmose.dk

Social​​​

Language

english    tysk   dansk

-->