Deltag i de offentlige ture og arrangementer

Lille Vildmosecentret afholder sæsonen igennem et bredt udvalg af offentlige ture og arrangementer, der spreder sig over forskellige emner og lokationer. Nogle aktiviteter gentages mange gange, mens andre kun finder sted en enkelt gang i løbet af året. Mange af aktiviteterne er for børn. De fleste ture og arrangementer er gratis eller indeholdt i centrets entrépris.

Tørvetoget kører hver weekend kl. 13.00 og kl. 14.00. I sommerferien køres hver dag kl. 13.00 og kl. 14.00. Billet til Tørvetoget købes i receptionen. Køb af billet kræver samtidig entrébillet eller årskort.

Du kan se program og beskrivelser af alle vores offentlige ture og arrangementer i aktivitetskalenderen.

Offentlige busture i Tofte Skov

En af vores populære ture er i Tofte Skov, hvor du kan opleve krondyr og vildsvin i vild natur og se effekten af dyrenes græsning. Fra maj til august arrangeres der hver torsdag aftentur med bus gennem Tofte Skov. I sommerferien er der bustur i skoven både tirsdag og torsdag aften. Turene bookes og betales via nettet – følg linkene nedenfor.

Tirsdagstur i Tofte Skov          Torsdags tur i Tofte Skov

Sæsonen i Lille Vildmosecentret

Påske

Lille Vildmosecentret starter sæsonen med et stort aktivitetsprogram i påskeferien. Der laves vandreture og fotoudstilling. For børnene er der arrangementer med kryb og kravl, påskekyllinger og trolden Lille Vildma.

Forår

Aktiviteterne er henlagt til weekender og helligdage. Tag med på vandre- eller cykelture og oplev bl.a. mosens rige fugleliv. For børnene arrangeres naturdetektiv eller madlavning over bål.

Skolernes sommerferie

Hver dag er der en ny aktivitet. Vær med til at fiske krabber ved stranden i Øster Hurup, leg med trolden Lille Vildma, tag på guidet tur i ørnens rige, bag bålpandekager eller gå på jagt efter vandinsekter i søen ved centret. I sommerferien kører Tørvetoget hver dag kl. 13.00 og kl. 14.00.

Efterår

Når sommerferien slutter henlægger Lille Vildmosecentret de offentlige ture til weekenderne. Vi starter primo september med Mosens Dag, og efteråret igennem laves ture og arrangementer med fokus på bl.a. bær og bjesk, svampe, kronhjortens brunst, løvfald og naturpleje.

Efterårsferien

Lille Vildmosecentret laver masser af aktiviteter i efterårsferien. Der sættes fokus på børnene med bl.a. flåning af vildt, udskæring af græskarhoveder og madlavning over bål. For de voksne laves guidede ture rundt i mosen. Efterårsferien sætter et flot punktum for sæsonen på Lille Vildmosecentret.

Der er altid noget at opleve her, og vi garanterer, at du aldrig bliver færdig med Lille Vildmose.