Oplev Lille Vildmose med guide

Vil du opleve Lille Vildmoses natur- og kulturhistorie, herunder et helt unikt plante- og dyreliv på tæt hold, så skal du på en af vores guidede ture. Du får helt enestående naturoplevelser, du ikke finder andre steder, og guiden fortæller samtidig om landskabets kulturhistorie.

Lille Vildmose er stedet, hvor du på en guidet tur bl.a. kan opleve og få indsigt i:

  • de GPS-mærkede elge og krondyr i Mellemområdet
  • de store kronhjorte og vildsvin i deres naturlige omgivelser
  • de fascinerende konge- og havørne
  • vildmosens righoldige flora

Fuglelivet i Lille Vildmose er et kapitel for sig. Det er meget få steder i Danmark, hvor du kan opleve et så rigt og varieret fugleliv. Masser af forskellige arter af småfugle vimser rundt, kongeørnen kredser over sit territorium, og de majestætiske traner promenerer, som kun traner kan. En særlig oplevelse for naturinteresserede.

Lille Vildmose har en spændende kulturhistorie, hvor afvanding skabte arealer til landbrug og tørvegravning. I nyere tid har mosen været udnyttet til produktion af sphagnum, men i disse år foregår naturgenopretning, der genskaber mosens store højmoseflader.

Forslag til dagsprogram for grupper

Kl. 10.30-12.00: Besøg på Lille Vildmosecentret, oplev bl.a. ny udstilling, udstoppet elgtyr og naturbiograf (vildsvinene fodres kl. 11.15).
Pris: 90 kr. pr. pers. (75 kr. pr. pers. ved grupper over 25 pers.)

Kl. 12.00-13.00: Frokost i Café Soldug (ring og hør nærmere om muligheder og priser)

Kl. 13.00-15.30: 2-2½ times guidet tur i medbragt bus med stop på Portlandmosen og evt. i Høste mark Skov.
Pris: 2.000 kr. pr. selskab (hverdag) 2.500 kr. pr selskab (weekend)

Kl. 15.30-16.00: Kaffe og kringle i Café Soldug.
Pris: 35 kr. pr. pers.

Guidede ture

Lille Vildmosecentret tilbyder en bred vifte af forskellige guidede ture og arrangementer som du kan deltage i. For at skabe overblik over det store udvalg har vi inddelt vores ture i fire forskellige kategorier, så du kan vælge, hvilken type tur der passer til dig:

Du kan få uddybende oplysninger om de forskellige ture i menuen til venstre under ‘Bestil en tur’. Enkelte af vores ture har begrænset antal deltagere, derfor er det en god ide at kontakte os i god tid for at sikre din plads. En guidet tur kan med fordel kombineres med besøg i centrets udstilling og spisning i den hyggelige Café Soldug.

Ring til Lille Vildmosecentret på 9931 7550 for yderligere oplysninger og bestilling af din guidede tur.