De dejlige omgivelser omkring Lille Vildmosecentret

Omkring Lille Vildmosecentret findes en lang række spændende oplevelser og aktiviteter.

Køb din entré til Lille Vildmosecentret og få samtidig adgang til den store naturlegeplads, Vildmosegaard, parken, shelterpladsen, vildsvinefolden, madpakkerummet og udsigtstårnet.

Naturlegepladsen

På den store naturlegeplads kan børn i alle aldre følge Lille Vildma rundt i området. Gennem leg får børn og barnlige sjæle mulighed for at opnå viden om mosens dyr og planter og samtidig lege og have det sjovt.

Legepladsen indeholder bl.a. et sandområde, en formidlingshytte, et gyngeområde, åleruse med odderrist, en hul træstamme, flagermusebo, muddergrav og en klatre- og bevægelsesbane. Alt har direkte tilknytning til mosen – fx edderkoppespindet, ørnereden i træet, rævehulen samt aktiviteter inspireret af bl.a. krondyr og vildsvin.

I formidlingshytten ved legepladsen er der opstillet grill, som kan anvendes frit. Og der er bord/bænkesæt, så man kan nyde sin medbragte mad.

Vildmosegaard

Ude midt i Lille Vildmose ligger denne pragtfulde gamle hovedgård, Vildmosegaard, fra 1768. Vildmosegård var ind til midten af 1900-tallet den eneste bebyggelse i Lille Vildmose. I dag er Vildmosegaard rammen om centrets administration, som foruden kontorer også har kursus- og mødelokaler.

Parken

Ved Lille Vildmosecentret ligger en stor og flot park med en sø og imponerende store, gamle træer. Når du har købt din entré til Lille Vildmosecentret er du megetvelkommen til, at benytte de opstillede bord/ bænkesæt, hvor du kan spise din medbragte mad. I parken står der en kæmpe af et træ, der formodentligt er fra samme år, som gården blev anlagt – nemlig 1768. Det er et asketræ, der måler 5,60 meter om livet, hvilket formentlig gør træet til den største ask i Danmark.

Shelterplads

Lille Vildmosecentrets shelterplads, der er placeret i umiddelbar tilknytning til centret, er indrettet med 3 stk. shelters, en overdækket bålplads, vandpost samt muldtoilet. Besøgende kan tænde bål, spise medbragt mad eller overnatte på pladsen, som kan bookes ved at kontakte Lille Vildmosecentret og betale entré.

Vildsvinefolden

Besøgende kan via den anlagte vandrerute, der er ca. 1,5 km, bevæge sig rundt om vildsvinefolden med mulighed for at se vildsvinene.

Madpakkerum

Lille Vildmosecentret har indrettet et madpakkerum, som ved køb af entré kan anvendes, f.eks. i tilfælde af ustabilt vejr.

Udsigtstårn

Fra centrets 12 meter høje udsigtstårn kan man overskue området omkring Lille Vildmosecentret og meget af Lille Vildmose.

 

Shelter - Møllesøvej NATUR OG FOTOFESTIVAL