english    tysk   dansk

ta' ud i Danmarks rekreative vildmark

​Lille Vildmose i Østhimmerland er et eldorado for naturelskere og historisk interesserede. Området er Danmarks største fredede landområde på godt 76 km2. Her findes blandt andet Nordvesteuropas største højmose samt unikke natur- og græsningsskove.

I Lille Vildmose kan du opleve kongeørne, havørne, traner, vildsvin, kronhjorte og andre store dyr i vild natur. Nyd stilheden, duftene, årstidernes skiften, de åbne vidder, fuglelivet og mylderet af mindre dyr og planter.

Der blev skrevet Danmarkshistorie den 19. november 2015, da en håndfuld svenske elgkalve flyttede ind i Lille Vildmose. Dyrene går nu i et 21 km2 stort område, hvor der siden sommeren 2016 har være muligheder for, at se de imponerende dyr bevæge sig rundt i Danmarks største fredede landområde – nøjagtigt som de gjorde for 5.000 år siden. Sammen med elge er der desuden udsat 40 krondyr. Den 20. januar 2017 fik elgene selskab af yderligere 1 elgtyr og 4 kvier. 

Siden de store dyr blev udsat har de heldigvis formeret sig. I 2017 fik elgene 2 kalve og i 2018 er der indtil videre blevet født 1 elgkalv. Krondyrene har også fået kalve og bestanden i Mellemområdet er nu oppe på 70 dyr. 

I de to filmklip nedenunder kan I se optagelser fra de to gange, hvor der er blevet udsat elge i Lille Vildmose.  

Filmklip fra 1. elgudsætning den 19. november 2015.​

​Filmklip fra 2. elgudsætning den 20. januar 2017.

Start jeres besøg på Lille Vildmosecentret

Midt i Lille Vildmose ligger Lille Vildmosecentret – et levende formidlingscenter, der giver indblik i mosens natur- og kulturværdier. Lille Vildmosecentret er det naturlige udgangspunkt for et besøg i mosen og tilbyder en vifte af familievenlige oplevelser. I kan bl.a.

  • besøge det nye oplevelsesrum om Nordens Kæmper – elge og krondyr
  • se naturfilm i biografen
  • flyve i ørne-simulatoren
  • kigge på planter og dyr i naturværkstedet

Entrébilletten til Lille Vildmosecentret købes i centrets reception. Billetten giver adgang til centrets aktiviteter, naturlegeplads, udstilling og vildsvinefodring.

Du kan læse mere om vores billetpriser og åbningstider her.

I centrets reception kan du få informationer og kort, så du på egen hånd kan udforske Lille Vildmose.

Besøg også centrets lille butik med souvenirs eller drik en kop kaffe i den hyggelige Café Soldug.

Lille Vildmose Naturskole har også hjemme på Lille Vildmosecentret. Naturskolen har flere ugentlige skolebesøg og gennemfører mange offentlige børnearrangementer.

Mød centrets vildsvin, som bliver fodret automatisk hver dag kl. 11.15 og 14.15.


Overnat på centrets shelterplads inkl. overdækket bålsted og vandpost – pladsen kan reserveres.

Lille Vildmosecentret

CVR: 29414378

Birkesøvej 16

9280 Storvorde

📱 99 31 75 50

info@lillevildmose.dk

Social

facebook-white   instagram-white

Language

english    tysk   dansk