Unikke naturoplevelser i Tofte Skov

På en lidt grå og kedelig dag i februar kan lune forårs- og sommeraftner godt virke lidt fjerne for de fleste. Nu har du dog muligheden for, at få dem lidt tættere på – Lille Vildmosecentret har nemlig åbnet op for bookingen af guidede busture ind i Tofte Skov for sæson 2016.

Den smukke naturskov i det sydlige Lille Vildmose er normalt lukket for offentligheden, men i maj, juni, juli og august har du en unik mulighed for på egen hånd, at opleve skoven i al sin pragt og vælde og forhåbentligt opleve krondyr, ørne og vildsvin helt tæt på. Lille Vildmosecentret har sørget for guiden og bussen, så det eneste du skal gøre er at booke din plads på nettet. Turene kører fra den 19. maj og frem til den 11. august – men der er et begrænset antal pladser, så det er en god idé at booke din plads allerede nu.

Naturoplevelser i særklasse

Tofte Skov er en af Danmarks mest varierede- og dyrerige skove. På turen vil guiden fortælle om skovens grønne driftsplaner, hvor vandstandshævning og fældning af blandt andet nåletræer er med til at skabe en vildere natur. Du vil også kunne se, hvordan dyrenes græsning skaber en lysåben skov til stor glæde for den øvrige flora og fauna. Guiden har også et stort kendskab til den spændende kulturhistorie, som knytter sig til skoven og Lille Vildmose og kan fortælle om de tidligere- og nuværende ejere. Knud Knudsen er en af de faste guider på Tofteturen og han er ikke i tvivl om, hvorfor man burde unde sig selv i tur i Tofte Skov:

”Tofte Skov er et unikt landskab, som man ikke kan se andre steder. Og så er der gode muligheder for at se både krondyr og vildsvin” fortæller Knud. ”Skoven tager sig altid smukkest ud i maj, når bøgen og de 200 år gamle egetræer springer ud, og alt er lysegrønt”, afslutter han.

Start oplevelsen på Lille Vildmosecentret

Indlagt i billetten er også entré til Lille Vildmosecentret. Her kan du bl.a. se en ny film om elge og højmoser i biografen, gå på opdagelse i udstillingen og stå ansigt til ansigt med vores nye elgtyr eller flyve med ørnen i ørnesimulatoren. Du vælger selv hvornår på dagen du vil indløse entrébilletten og centret har i forbindelse med Tofte Turene åbent helt indtil bussen kører kl. 19.00.

Du oplever den unikke Tofte Skov bedre på fuld mave – derfor kan du sammen med billetten tilkøbe en lækker sandwich med kylling/bacon og en øl/vand, som kan nydes fra kl. 18.00 i vores hyggelige Café Soldug.

Der er begrænset antal pladser så skynd dig at booke og betale din tur via www.lillevildmose.dk eller http://www.visitnordjylland.dk/oplevelsesbooking-test.