Succesen fortsætter i Lille Vildmose

Succesen fortsætter i Lille Vildmose

Her på tærsklen til den nye sæson 2016 kan Lille Vildmosecentret se tilbage på en af de mest succesfulde sæsoner i centrets 10-årige historie. I 2015 havde det spændende natur- og oplevelsescenter hele 55.000 gæster og desuden kunne centrets direktør, Bo Gregersen, glæde sig over flere store donationer.

’Vi har nu 10 år på bagen og mere end en halv million besøgende har gæstet det smukke center. Lige om lidt udsættes elge og krondyr i den offentligt tilgængelige del af Lille Vildmose og den store Birkesø genopstår. Alle disse herligheder formidles fra Lille Vildmosecentret, som i de kommende par år skal investere ca. 10 mio. kr. i nye tiltag, bl.a. med støtte fra Nordea-fonden, Friluftsrådet og Aalborg Kommune’, fortæller en glad direktør. Der bliver nu endnu mere at se og opleve for de mange besøgende på Lille Vildmosecentret, som er det naturlige udgangspunkt for et besøg i mosen og det store fredede naturområde på 7600 ha. Bo Gregersen fortsætter, ’Vi åbner dørene op til en forrygende sæson 2016 den 19. marts, hvor gæsterne kan glæde sig til to nye film i biografen og stå ansigt til ansigt med den nye elgtyr. Inden sommerferien vil der være et helt nyt udstillingsafsnit om mosens elge og krondyr og samtidig arbejder vi også med GPS tracking af de store, vilde dyr og nye kameraløsninger, så fuglelivet i Birkesø kan følges online’.

Lille Vildmosecentret har igennem hele sæsonen et spændende aktivitetsprogram med sjove og lærerige arrangementer som hele familien kan deltage i. Der er alt fra guidede ture i det skønne område til leg med trolden Lille Vildma og vild madlavning over bål. Det fulde program kan ses på centrets hjemmeside, hvor det ligeledes er muligt at booke sin plads på de offentlige guidede busture ind i Tofte Skov.

Udviklingen fortsætter

De nye tiltag til den nye sæson er dog kun startskuddet til de næste par år, hvor gæsterne allerede nu godt kan begynde at se frem til endnu flere spændende oplevelser på og omkring Lille Vildmosecentret. I 2017 skal der f.eks. åbnes et helt nyt formidlingsområde omkring vildsvinene, hvilket blot er ét af mange tiltag fra den store Masterplan som centret præsenterede i 2014. Det samlede budget for hele planen er på 37 mio. kr. (ekskl. moms) og fokuserer primært på de 17 ha centret råder over. Planen er blevet opdelt i fire faser, hvor den første fase indeholder formidling af de store græssere (elge og krondyr), samt omlægning af de sydligste 10 ha, hvor vildsvinene i øjeblikket går. Allerede i april 2015 kom den første store donation, da Nordea-fonden bevilligede 8,8 mio. kr. I efteråret bevilligede Aalborg Kommunes ’Pulje til udvikling og forskønnelse af landdistrikter’ 540.000 kr., og Friluftsrådet bevilligede 711.000 kr. Samtidig bevilligede Friluftsrådet løntilskud på 600.000 kr. til et naturvejlederprojekt over tre år med fokus på Danmarks store græssere, naturpleje og formidling.

’Alt i alt er der altså rigeligt at se frem til for de besøgende i mosen og vi garanterer, at også de næste år bliver rigtig spændende på Lille Vildmosecentret, som i øvrigt har 10 års jubilæum den 11. april’, afslutter Bo Gregersen.