Stort efterårsferieprogram på Lille Vildmosecentret

Snart er det tid til at holde en velfortjent efterårsferie fra skole og arbejde. På Lille Vildmosecentret fejrer vi det med en masse sjove og lærerige aktiviteter for både store og små.

 

Aktiviteter for hele familien

’Efteråret er en af de smukkeste årstider i Lille Vildmose. Så tag hele familien med ud og oplev på nærmeste hold, hvordan træernes blade skifter farve i et smukt farvespil og hvordan dyrene gør klar til vinterens komme’, lyder opfordringen fra centrets naturvejleder Jakob Konnerup. På Lille Vildmosecentret har vi som altid et spændende efterårsferieprogram, hvor der er noget for enhver smag. Du kan se hele programmet på vores hjemmeside www.lillevildmose.dk. Men nogle af arrangementerne, som du kan deltage i er kreativt naturværksted, hvor vi bl.a. skal bruge de smukke blade, grene og kogler fra træerne til at lave flotte dekorationer. Du kan også komme og høre mere om de mange trolde, som bor i Lille Vildmose – du kender måske trolden Lille Vildma? Hende kan du høre mere om og samtidig kan du se centrets skovarbejder fælde et træ på dagen og lære, hvordan man finder ud af hvor gammelt et træ er. Efterår er græskar tid sammen skal vi skære både venlige og uhyggelige græskarhoveder. Kom og skær dit eget hoved og tag det med hjem så det kan lyse op i den mørke tid. Vi har også en guidet tur ud i mosen og om søndagen er det Lille Vildmosecentret sidste åbningsdag for sæson 2015. Vi siger mange tak for i år og på glædeligt gensyn til åbningen den 19. marts 2016. På dagen skal vi lave vild mad i Vildmosen, hvor du kan tage brystet af en fasan og stege det over ilden og være med til at lave en lækker mosegryde.

 

Vilde med vildsvin

På Lille Vildmosecentret er vi vilde med vildsvin og et af de spændende arrangementer du kan deltage i omhandler netop vildsvin. Vi får besøg af en kirurg fra Aalborg Universitetshospital, der skærer et vildsvin åbent og fremviser de indre organer. Hvor sidder hjertet og lungerne? Og hvor er det nu flæskestegen sidder henne? Det kan du blive meget klogere på denne dag.

Efter alle arrangementerne er der tændt op i vores bålhytte og du kan købe pølser og brød i receptionen, som kan tilberedes over bålet. I efterårsferien triller Tørvetoget hverdag kl. 13.00 og 14.00 og for at holde varmen har de frivillige lokoførere fundet det lange undertøj frem – husk også dit varme tøj og solide fodtøj.