Lille Vildmosecentret åbner dørene op for en forrygende sæson 2016

Der er atter forår i luften og påsken står for døren – det er tid til at komme ud i naturen og få en masse gode oplevelser. Et rigtigt godt sted at tage hen er Lille Vildmosecentret, som igen i år byder på et spændende påskeprogram pakket med gode aktiviteter for hele familien.

Af Katrine Elton Baisgaard

Stå ansigt til ansigt med en elgtyr

Når Lille Vildmosecentret åbner dørene op for sæsonen den 19. marts bliver det med flere spændende nyheder som gæsterne allerede godt kan begynde at glæde sig til. ”Når vi åbner op til påske er det med to nye film i biografen og en flot, udstoppet elgtyr og to små elgkalve i centrets udstilling” fortæller Bo Gregersen, direktør for Lille Vildmosecentret. De nye film i biografen handler henholdsvis om elge, som jo netop ankom til Lille Vildmose i november 2015, og om højmoser som CO2-lager.

Vandretur, påskepip og æggesjov

I påskedagene er der mange forskellige aktiviteter som hele familien sammen kan deltage i. Kom bl.a. med på en dejlig vandretur til Rovfugletårnet, hvor guiden undervejs vil fortælle om naturgenopretning via vandstandshævninger og få samtidig sidste nyt om de nye elge og krondyr i området, der via græsning skal genskabe mosens åbne vidder. I Rovfugletårnet smages på lokal bjesk, og vi ser forhåbentlig kongeørnen, der har fået fast yngleplads i Lille Vildmose. Det er en god ide at medbringe kikkert og solidt fodtøj. De mindste i familien vil helt sikkert blive forelsket i de små, gule påskekyllinger, som over påsken kommer til at bo i Naturværkstedet. Du kan kæle for kyllingerne, mens der fortælles historier om trolden Vildma fra Lille Vildmose og hvis vejret tillader det vil Lille Vildma lave sjove påskelege og æggeløb på plænen i parken. Endelig kan hele familien også deltage i kreativt naturværksted, hvor vi skal lave flot naurkunst i forårets friske farver. De besøgende kan som altid også se vildsvinene blive fodret og komme ud og køre en tur med mosens gamle tørvetog. Se Lille Vildmosecentrets hjemmeside for det fulde aktivitetsprogram samt priser og åbningstider.

Køb entrébillet og få automatisk årskort i åbningsweekenden

De besøgende som kommer forbi Lille Vildmosecentret i den første åbningsweekend kan glæde sig over at få lidt ekstra med hjem – ved køb af entrébillet til Lille Vildmosecentret får man nemlig automatisk et årskort, så man kan komme igen alt det man vil i et helt år. ”Der er altid en god grund til at besøge Lille Vildmosecentret og kommer man igen til sommerferien vil man kunne opleve den nye udstilling, som omhandler Mosens Store Græssere” fortæller en glad Bo Gregersen. Det nye udstillingsafsnit åbner på samme tid, hvor de nye elge forhåbentligt kommer ud at gå i Mellemområdet.